Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/webvol3/1u/9o3tkhk973j52hc/framtidensby.nu/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5753
Vi ses i Karlskoga! | Bredbandsbullerbyar

Välkommen att medskapa framtidens by, häng med i denna ettåriga kurs i hållbar byutveckling som utforskar lokala svar på globala kriser! Den arrangeras av Karlskoga folkhögskola. För närvarande genomför vi en ettårig pilotkurs kring ämnet. Där kan man fortfarande hoppa på enstaka delkurser. Vi ses i Framtidens by!

De skriver:

Möt utmaningarna att ställa om till hållbara lokalsamhällen och postfossil matproduktion!

Denna kurs vänder sig till dig som i tanke och handling vill utforska vad en by är till sitt väsen – i hjärna och hjärta. Med hjälp av kreativa och praktiska övningar, dialog, reflektion, studiebesök och möten söker vi lokala lösningar på globala kriser. Vi utforskar hur byns, platsens och den lokala matens renässans behövs för att nå målen i Agenda 2030.

Framtidens by är en konkret utforskning av hur ”Det nya miljonprogrammet” kan manifesteras. Hur vi kan vända flyttströmmarna, återbefolka landsbygden och möjliggöra ½ till 1 miljon nya arbetstillfällen inom framtidens postfossila jordbruk fram till år 2030.

Kursen har sina rötter i en folkrörelse som förverkligar en hållbar framtid med början i det lokala med bl. a. regenerativa ekonomier och näringar, andelsjordbruk, relationsmat, full delaktighet och meningsfulla gemenskaper. Den handlar om byn som hållbar kultur.

Läs mer om kursen på: http://karlskogafolkhogskola.se/…/framtidens-by-bredbandsb…/

Framtidens by – Bredbandsbullerbyar

Möt utmaningarna att ställa om till hållbara lokalsamhällen och postfossil matproduktion!Denna kurs vänder sig till dig som i tanke och handling vill utforska vad en by är till sitt väsen – i hjärna och hjärta. Med hjälp av kreativa och praktiska övningar, dialog, reflektion, studiebesök och möten söker vi lokala lösningar på globala kriser. Vi utforskar hur byns, platsens och den lokala matens renässans behövs för att nå målen i Agenda 2030.Framtidens by är en konkret utforskning av hur ”Det nya miljonprogrammet” kan manifesteras. Hur vi kan vända flyttströmmarna, återbefolka landsbygden och möjliggöra ½ till 1 miljon nya arbetstillfällen inom framtidens postfossila jordbruk fram till år 2030.Kursen har sina rötter i en folkrörelse som förverkligar en hållbar framtid med början i det lokala med bl. a. regenerativa ekonomier och näringar, andelsjordbruk, relationsmat, full delaktighet och meningsfulla gemenskaper. Den handlar om byn som hållbar kultur.SISTA ANSÖKNINGSDAG: 5 februari 2018.Läs mer om kursen på: http://karlskogafolkhogskola.se/utbildning/framtidens-by-bredbandsbullerbyar/

Publicerat av Karlskoga Folkhögskola den 17 januari 2018