Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/webvol3/1u/9o3tkhk973j52hc/framtidensby.nu/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5753
Stad och land – hand i hand | Bredbandsbullerbyar

Staden är fullständigt ohållbar eftersom landsbygden är det. Städerna lever av ohållbara jordbruk både inom och utom landets gränser. Man kan säga att vår billiga mat subventioneras av EU, miljön och utsatta arbetares hälsa (besprutning). Konsumenterna måste lära sig betala för mat utan subventioner. Odh vad säger franska bönder om det?

Men det saknas visioner om en modern landsbygd. Det saknas också tankar kring hur våra naturresurser ska förvaltas. Här har kapitalismen fritt spelrum. Vinsterna från skogen, vattenkraften och mineralerna förs bort från Norrland. Men bolagen gör faktiskt sitt jobb att maximera vinsterna. Det är vi som tycker att naturresurserna ska förvaltas demokratiskt som inte klarar av vårt. Vi är för svaga. Vad gör vi för fel? Vad är det för fel på oss som tycker att vinsterna från skogsbruket ska stanna på plats?

Det kan låta som löjliga retoriska frågor men jag är allvarlig. Vad gör vi för fel? Att fienden är skicklig vet vi redan. Men vad gör vi för fel?