Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/webvol3/1u/9o3tkhk973j52hc/framtidensby.nu/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5753
Kurssläpp! | Bredbandsbullerbyar

Bredbandsbullerbyn bygger man först i knoppen och kroppen (särskilt hjärtat).

Nu släpper vi hemsidan och kursen.

Ingen verkar veta vad en by är. Ur geografisk bemärkelse är den ett bestämt landområde. Runt Edsele finns till exempel flera byar helt utan hus. Och det finns samlingar av hus som är byar i traditionell betydelse men inte ur den aspekten som vi famlar efter. Och famlar är just vad vi gör. Det är härligt att inte veta och ljuvligt att tillsammans leta.

Vi har sett många försök att bygga byar. Människor längtar efter gemenskap men ofta går det snett. Romantiska drömmar om odling, husbyggen och fester förbyts till ovänskap, haltande föreningsmöten och personliga konflikter.
Därför tror vi att bredbandsbullerbyn är en huvud- och hjärtesak, dvs något som byggs i tänkande och kännande i relation till övriga medlemmar. Vi tror att det är klokt att bygga byn först och sedan husen. De som vill vara med och bygga en ”inre by” som kan bli yttre verklighet är välkomna till vår kurs. Arbetsgruppen som organiserar kursen är redan igång. Alla är välkomna. Extra kul blir det med människor som är avvikande. Uppblåsta egon är en välsignelse för gruppers utveckling, dvs för grupper som äger förmågan och viljan att se på sig själva utifrån – att lära och växa tillsammans. Det är också kul med eldsjälar och sådana som väljer underordning som maktstrategi. Sådana finns alltid och vi måste förstå hur hierarkiska system skapas för att bygga alternativet. Eldsjäl är väl den som stjäl elden?

Fler byar är på gång men kursen är inte inriktad på någon speciell plats. När kursen är över så är den över. Men det står kursdeltagarna naturligtvis fritt att gå vidare med olika projekt. Men varje process man går in i måste man veta hur den avslutas. Då blir man trygg. Hur lägger man ner en by? Hur drar man sig ur en gemenskap?

Gå in och anmäl dig nu till hela kursen eller enskilda kursmoment. Där kan du också läsa mer om oss i arbetsgruppen.

Begreppet svarta svanar användes förr för något otänkbart som inte fanns, ända tills man upptäckte dem.